Comuna din Gorj care participă la competiția „Cel mai frumos sat din lume“

Comuna Polovragi participă la competiția mondială pentru „Cel mai frumos sat din lume“, care se desfășoară sub egida Organizației Mondiale a Turismului. O singură localitate din România a mai câștigat această distincție. Este vorba de Rășinari, din județul Sibiu. În Polovragi se află peștera lui Zamolxes și o mânăstire veche de secole.

„A fost selecție făcută la nivel național cu privire la destinații rurale care îmbrățișează turismul ca motor de dezvoltare și noi oportunități pentru locuri de muncă și venituri, păstrând și dezvoltând valorile și produsele comunitare. În urma evaluării la nivel național, România participă cu cinci propuneri: Polovragi, Eibenthal, din Mehedinți, Gura Siriului, din județul Buzău, Biertani, din Sibiu, și Ciocănești, din Suceava.
Propunerile au fost selectate de o echipă de specialiști din cadrul Ministerului Antreprenorialului și Turismului. În ultima parte a anului vor fi cunoscute rezultate“, a spus Andreea David, președintele Asociația de Dezvoltare Locală și Parteneriat Local Polovragi.

sursa: gorjonline.ro

 

Ultima actualizare: 14:29 | 19.07.2024

Sari la conținut